Versos a l’abast de tothom

Nit, llàgrimes, melangia, somni… Combinant tots els ingredients de la més canònica poesia romàntica, la sala reusenca ‘Va de versos’ ha acollit, aquest passat diumenge al vespre, la presentació del llibre ‘Passions i turments. Cent poemes romàntics’ de l’autor novell Jaume Salvadó. Mestre d’educació infantil i de primària, el vila-secà Salvadó ha recopilat en aquest volum “poemes de tota una vida que tenia guardats en un calaix” i els ha editat en una publicació adreçada al públic en general.

Conscient que la lectura de poesia és generalment minsa, Salvadó presenta les seves composicions acompanyat d’una interpretació gravada on paraula i música es donen la mà. A través de les veus dels actors Adrià Triviño i Yashmin Zamani, l’autor presenta als espectadors 11 dels seus poemes mentre sonen els acords de cançons del film ‘Titanic’, ‘Al·leluia’ de Leonard Cohen o ‘El concert d’Aranjuez’ del mestre Rodrigo.

Escrits en castellà sota la clara influència del poeta Gustavo Adolfo Bécquer, els versos de Salvadó apel·len a tòpics com el desamor, la passió o la separació dels amants. “Quan vaig llegir Bécquer em va impactar” comenta Salvadó qui el passat mes de setembre ja va presentar el volum a Vila-seca.

‘Va de versos’, entre amants de la poesia 

Des del passat desembre, l’espai reusenc ‘Va de versos’ busca adreçar-se, precisament, a persones com Salvadó, interessades en organitzar tot tipus d’esdeveniments culturals. Situat al número 41 del carrer Roger de Belfortla propietària, Isabel Ribera, també es dedica a l’escriptura i ha publicat tres obres de poesia (‘Amb els cinc sentits’, ‘Llums i ombres’ i ‘L’udol del vers’) i col·labora setmanalment en un espai sobre poesia a ‘Ràdio Constantí’. “Fins ara hem funcionat molt pel boca orella i per les xarxes com Facebook i Instagram” comenta Ribera, qui lloga l’espai als usuaris per a què tothom pugui compartir “vivències, somnis, reflexions” amb iniciatives com les presentacions de llibres, la conteteràpia, la música o, fins i tot, el ioga.

Amb un preu de 50 euros per dues hores, el local busca oferir un servei a aquelles persones que plantegen petites sessions relacionades amb activitats culturals.

http://reusdigital.cat/noticies/cultura/versos-labast-de-tothom